keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Paha vihjaus, vielä pahempi teko

Heti alkuunsa on todettava, että on varsin surullista, että tutkija Anna Kontulan feministinen pamfletti ei saanut valtakunnan ykkösmediassa läheskään niin paljon palstatilaa ja suitsutusta kuin Timo Hännikäisen taannoinen "naiset bordelliin, jotta minäkin joskus saisin" -ruikutus.

Kontula raivasi kuitenkin tiensä iltapäivälehden ykkösuutiseksi vihjaamalla tunnetun poliitikon syyllistyneen raiskaukseen.

Eduskunnan mieskansanedustajat tuohtuivat nimettömästä vihjailusta ja vaativat raiskaajan nimeä julkisuuteen. Olen ehdottomasti samaa mieltä: raiskaus on kova syyte ja vakava rikos. Siitä vihjaaminenkin leimaa tahallisesti turhan paljon.

Se miksi ko. poliitikon henkilöllisyyttä ei sen sijaan tuoda julkisuuteen, voi toki johtua uhrin henkilökohtaisesta halusta pitää asia omana tietonaan. Toivon, että motiivi on tämä. Erityisen ikävää olisi tässä kohta todeta, että asiaan liittyy jotain sellaista, josta Krisse kirjoitti jokin aika sitten otsikon "Asioita, joista ei puhuta" -alle.

Mutta kun kyseessä on poliitikko, ei asian yhteiskunnallistakaan ulottuvuutta voi noin vain ohittaa. Kuinka moni haluaisi tietää, onko itse äänestänyt raiskaajaa?

Annika

2 kommenttia:

  1. Tästä äiti varoitti-kirjassa sanotaan sivulla 23, että raiskattu nainen päätti jättää syytteen nostamatta, koska pelkäsi tulevansa tuomituksi muiden naisten taholta. "Seksiin liittyvän stigman vuoksi sosiaaliset kustannukset jutun esille nostamisesta ovat seksuaalisen väkivallan kohteeksi joutuneelle kohtuuttomat." Oletan, että koska juttu päättyi siihen, ja esitutkintamateriaali julistettiin salaiseksi, kyseinen nainen ei enää halua lähteä nimeämään tekijää. Kirjoitin aiheeseen liittyen siitä, kuinka tilaisuus tekee raiskaajan.

    VastaaPoista
  2. Hei,
    kiitoksia kommentistasi, kävin lukemassa postauksesi aiheesta, erittäin mielenkiintoisia ja hyviä pointteja.
    Ja siis omasta mielestäni toivon, että tämä asia ratkeaa jotenkin parhain päin, mitä se ikinä tarkoittaakaan. Tilanne on just valitettavasti sellainen, että voi nähdä jo nyt mitä argumentteja tuota naista vastaan tullaan esittämään ja millä tavoin tuossa saa sadasti todistella että kyseessä tosiaan oli raiskaus, kerran ei hyökätty puskasta jne, kuten kirjoitit itsekin.
    Jos tämä herra tulee julkisuuteen, ja hänen taakseen asettuu taas joku suuri miespoliitikkojen armeija jotka ymmärtävät häntä, niin siinä vaiheessa sanoudun irti yhteiskunnasta.

    Annika

    VastaaPoista