maanantai 26. huhtikuuta 2010

Tikusta asiaa

Helsingin Sanomat repostelee tänään – ilmeisesti perussuomalaista lukijakuntaa kosiskellen - virkamiesten alkoholinkäyttöä oikein kahdella jutulla. Kahdeksan Espoon korkeinta virkamiestä on saanut veronmaksajille aikaan peräti tuhannen euron viinalaskun syysseminaarissaan. Vanajanlinnan Vaikuttajaforumeissa taas kuulemma yritykset juottavat kuntien päättäjille samppanjaa.

Enempää ei voisi tikusta asiaa tehdä. Jokainen yritysmaailmassa työskentelevä tietää, että ilmaisella viinalla ketään ei saada houkuteltua enää yhtään mihinkään tilaisuuteen. Näillä korkeilla virkamiehillä on varaa kyllä ostaa omat samppanjansa. Ja tuhannen euron viinalasku arvonlisäveroilla vähennettynä ei ole yhtään mitään verrattuna vaikkapa valtion sähköiseen tunnistukseen tuhlaamiin miljooniin.

Se, että kuntapäättäjät juopottelevat illan yritysmaailman edustajien kanssa yritysten laskuun, on todennäköisesti yhteiskunnan kannalta huomattavasti hyödyllisempää kuin että virkamiehet pyörittävät byrokratiaansa keskenään Marie-keksien voimin. Ja Hesarin palstamillimetreille keksin heti satakunta parempaa juttuaihetta kuin tonnin viinalaskun tonkiminen.

Krisse

1 kommentti: