tiistai 19. tammikuuta 2010

Vielä naisen paikasta

Krisse kirjoitti Paula Lehtomäen valinnasta jättäytyä pois Keskustan puoluejohtajaäänestyksestä. Minusta oli hienoa, että Krisse jaksoi esittää asiaan liittyviä kysymyksiä, sillä itse olen lähinnä vain raivoissani.

Minusta Lehtomäen ratkaisu on raukkamainen, vanhanaikainen ja totaalinen tyrmäys kaikille mahdollisille toiveille tasa-arvoisesta yhteiskunnasta. Viimeinen niitti oli Lehtomäen lausahdus Suomenmaan kolumnissa: kysyttäessä mikseivät Kataista hidasta kotona olevat pienet lapset, Lehtomäki vastasi: ”Jyrki Kataisella on vaimo, mutta minulla ei.”

Sillä lailla. Ilmeisesti lastenhoito on jotain niin ihmeellistä, ettei siihen sitten kuitenkaan mies pysty. Melkoinen tasa-arvolausunto sekin.

Lisäksi minua vituttaa suunnattomasti se, että Lehtomäki on vaalien alla ja mediakuvassaan hyvin mielellään profiloitunut nimenomaan nuorena naisena ja nuorten urasta haaveilevien naisten esikuvana. Viimeistään tällä tempulla hän kuitenkin todisti, että väitteet kepulaisten edustamasta jämähtäneen konservatiivisesta maailmankuvasta toteutuvat erinomaisen hyvin myös puolueen naisten keskuudessa.


Annika

3 kommenttia:

  1. Siis tuohan oli Lehtomäeltä lähinnä fiksu veto. Ei halunnut sotkeutua vaalitappiota odottelevan puolueen johtamiseen, vaan kasvaa korkoa pari vuotta kotona lasten kanssa ja palaa aivan varmaan voitokkaana pelikentälle.

    Turha tälläisistä jutuista on pelihousujaan repiä.

    VastaaPoista
  2. heh, kiitos anonyymille kommentista. Olet kyllä oikeassa kun miettii Keskustan menoa kuluneella vaalikaudella, niin siinä mielessä fiksu veto tulevaisuutta ajatellen.

    Ja hei, tässä blogissa nimenomaan revitään ne pelihousut kun ei siviilielämässä kehtaa...

    t Annika

    VastaaPoista
  3. Ihan yleisenä hämmennyksen aiheena: Häh, jos ei naisten oikeuksista saisi repiä pelihousujaan, niin mistä sitten? Jonkun jääpotkukoripallon pelaamisesta, ehkä?

    Anolla oli toki muuten hyvä pointti.

    VastaaPoista