perjantai 14. elokuuta 2009

Lasi hyvää viiniä ruuan kanssa

Juuri ennen lomaani asiakkaani järjesti ison tilaisuuden, jossa asiakkaani edustaja, nelikymppinen rouva esitelmöi vieraille unelmiensa lauantai-illasta. "Kun olen saanut lapset nukkumaan, minulla on vihdoinkin aikaa itselleni. Silloin laitan videon pyörimään ja otan itselleni yhden lasin hyvää viiniä."

Huomatkaa sanamuoto. Hän ei sanonut esimerkiksi että "otan hyvää viiniä" tai "nautin hyvästä viinistä", vaan painotti nimenomaan määrettä yksi lasi.

Näitä yhden lasin naisia tuntuu olevan maailma täynnä, ainakin jos naistenlehtiin on uskominen.

Miesten elämä näyttäytyy lehdissä juuri niin alkoholipitoisena kuin se tilastojenkin valossa on. Erinäiset petteriahomaat ja extremeduudsonit sekoilevat minkä kerkeävät, ja tunnustipa taannoin parempimaineinenkin mäkihyppääjä tulleensa tornista alas melkoisessa tenussa.

Mutta naisjulkkisten linja ei petä. Unelmien ilta tyttöjen kanssa tai missä tahansa, sisältää yleensä sen yhden lasin hyvää viiniä ruuan kanssa. Parhaat pinnat kotiin veti taannoinen "lapset voittaa aina uran"-ex-ministeri Sari Sarkomaa. Toimittajan tiedustellessa humoristisessa haastattelussa, millainen Sarkomaa on krapulassa, tämä vastasi "En ole koskaan krapulassa."

Nyt herää kysymys naistenlehtien ja todellisuuden välisestä kuilusta. Miten voi olla mahdollista, että Annikan ja Krissen tuttavapiiri on täynnä naisia, jotka ihan mielellään ottavat lasin aina kun sellainen on tarjolla, tai vielä mieluummin koko pullon?


Annika

2 kommenttia:

  1. Nuo ovat varmaan niitä samoja ihmenaisia, jotka ottavat joskus myös "korkeintaan kaksi palaa tummaa suklaata (vähintään 70% kaakaota tietysti)". :-D

    VastaaPoista
  2. On se sinällään hyvä, että rouva ei todennut ottavansa pullollista. Lasten kannalta siis.
    H-A

    VastaaPoista