perjantai 13. marraskuuta 2009

Uutisaiheista pulaa

HS raportoi tänään näin.

Suosikkitutkimustulokseni on tämä:

Kyselyn perusteella naisille annetaan miehiä useammin varsinaisiin työtehtäviinsä kuulumattomia rutiiniluonteisia tehtäviä Nuoret naistradenomit kokivat työnantajien vieroksuvan heitä erityisesti rekrytointitilanteissa, koska työnantaja arvioi heidän jäävän äitiysvapaille.

Missä tässä nyt on se uutinen? ja mitä erikoista on siinä, että juuri tradenominaiset kokevat näin..

On toki kivaa, että tasa-arvon edistämiseksi asiasta keskustellaan. Mutta ketä tällaisten nollatutkimusten tekeminen hyödyttää. Miksi asialle ei tehdä mitään, ja uutisoida sitten, se se vasta olisi uutinen.


Annika

3 kommenttia:

  1. Mikäköhän tästä kyselystä tekee nollatutkimuksen? Luuletteko että jotain uudistuksia saadaan ikinä aikaan ilman että asioiden taustoja on selvitetty mahdollisimman kattavasti. Itse asiassa kaikkien liittojen tulisi tehdä jäsenkunnassaan tällaiset kyselyt.

    VastaaPoista
  2. Moi, anteeksi vastaus viipynyt kun emme ole olleet linjoilla.

    Anonyymi: nollatutkimus oli sarkastinen kannanottoni siihen, että tuo tutkimustulos ei tuo mitään uutta tietoa. Ja kyllä, periaatteessa minusta tasa-arvovaltuutetun tulisi vaatia tällainen selvitys joka liitossa ja yhdistyksessä.

    Mutta näitä tutkimuksia julkaisee monta varteenotettavaa tahoa vuosittain, ja vielä itse en ole nähnyt tutkimusta missä todettaisiin että tasa-arvo on toteutunut.
    Se mitä todella kaipaisin, olisi järeitä toimenpiteitä, vaikka päättäjien taholta siihen, että tällaisia tutkimustuloksia ei enää tule.

    Annika

    VastaaPoista