torstai 18. kesäkuuta 2009

Miehille seksiä, naisille tunteita

Ote uusimmasta Me Naisista. Haastateltavana Mark Levengood:

Toimittaja esittää väitteen: Mies ei saa koskaan kylliksi seksiä.

ja Levengood vastaa: Totta paitsi omalla, myös kaikkien ystävieni kohdalla. Mutta luulen, että miesten ja naisten välillä on tässä kohtaa iso ero. Miehelle seksi on usein vain seksiä, kiva harrastus- tai kuntoilumuoto, mutta naiselle taas enemmän tunteen asia. Ehkä kyse on geeneistäkin, nainen ajattelee vaistomaisesti, että olisiko tuosta miehestä isäksi.

Siis mitä?? Ensin tämä pitkälle yli nelikymppinen mies haluaa vakuutella, että saatu on ja kaveritkin on saaneet. Ja sitte esitetään aataminaikuinen määritelmä siitä, että naisethan nyt ei koskaan halua ihan vaan panna, vaan kyllä siellä aina joku kaipuu tunteisiin ja lapsensaantiin on. Voi herranjumala. Levengoodilta, julkisesti seksuaalivähemmistön edustavalta herralta, olisi toivonut vähän avarampaa katsetta asiaan.

Annika

keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Naisen natsikortti

Jos miehet osaavat jyrätä työelämässä, niin kyllä naisiltakin lähtee. Puolet pääkaupunkiseudun naisista hyväksyy raskaaksi hankkiutumisen keinona turvata työpaikkansa säilyminen, kertoo Markkinoinnin ja Mainonnan uutinen.

Kyllä, raskaaksi hankkiutuminen on naisille luojan suoma oikeus. Ja sitä naiset tottavieköön osaavat hyödyntää.

Raskaus ja lapset tuntuvat olevan hyvä syy ihan mihin vaan, vaikka tällä aiheutettaisiin työnantajalle minkä sortin hankaluuksia tahansa. Ja hankaluuksia todella etenkin pienissä yrityksissä aiheutuu, minkä itsekin koko ikäni pk-yrityksessä työskennelleenä olen huomannut.

Jokainen tietää, millaista riesaa työpaikalle aiheutuu, kun naiset jäävät loppumattomille hoitovapailleen, käyvät välillä hetken töissä, jäädäkseen taas pois töistä. Äänen lausumaton fakta on myös esimerkiksi se, että lapseton työntekijä on keskimäärin tuottavampi kuin lapsia hankkinut, kun korvatulehdukset, yövalvomiset ja muut riesat eivät häiritse työntekoa. Mutta annas olla, jos tämän sanoisit työelämässä ääneen, niin kyllä huuto syntyisi. Puhumattakaan, jos lapseton vaatisi parempaa palkkaa tällä perusteella.

Naisten asema työelämässä on huonompi kuin miesten. Mutta paraneeko se sillä, että raskautta ja lapsia käytetään natsikorttina? Saatika sillä, että naiset julkisesti ilmoittavat, että raskaus on mainio keino varmistaa työpaikan säilyminen? Lähinnä tällä varmistetaan se, että työnantaja ei jatkossakaan vapaaehtoisesti palkkaa yhtään hedelmällisyysikää lähelläkään olevaa naista.

Krisse

perjantai 5. kesäkuuta 2009

Pimiää uutisointia

Ja tällaista uutisoidaan Ilta-Sanomissa tänään.

Uutinen herättää halun kysyä ja ilmoittaa pari asiaa.

Ensinnäkin: Mikä helvetti Vappu Pimiässä on niin kiinnostavaa, että ei mene päivääkään, ettei tästä juontajana ansioituneesta naisesta saisi lukea joka paikasta?

Toisekseen: Mikä vittu teitä perheenisät vaivaa? Voiko enää alemmas vajota?

Kolmanneksi: Uutinen kertoo, että naisilta Pimiä kuulee myös kehuja erityisesti siksi, että Vappu uskaltaa olla epätäydellinen.

Miten niin "uskaltaa olla"?