keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Naisen natsikortti

Jos miehet osaavat jyrätä työelämässä, niin kyllä naisiltakin lähtee. Puolet pääkaupunkiseudun naisista hyväksyy raskaaksi hankkiutumisen keinona turvata työpaikkansa säilyminen, kertoo Markkinoinnin ja Mainonnan uutinen.

Kyllä, raskaaksi hankkiutuminen on naisille luojan suoma oikeus. Ja sitä naiset tottavieköön osaavat hyödyntää.

Raskaus ja lapset tuntuvat olevan hyvä syy ihan mihin vaan, vaikka tällä aiheutettaisiin työnantajalle minkä sortin hankaluuksia tahansa. Ja hankaluuksia todella etenkin pienissä yrityksissä aiheutuu, minkä itsekin koko ikäni pk-yrityksessä työskennelleenä olen huomannut.

Jokainen tietää, millaista riesaa työpaikalle aiheutuu, kun naiset jäävät loppumattomille hoitovapailleen, käyvät välillä hetken töissä, jäädäkseen taas pois töistä. Äänen lausumaton fakta on myös esimerkiksi se, että lapseton työntekijä on keskimäärin tuottavampi kuin lapsia hankkinut, kun korvatulehdukset, yövalvomiset ja muut riesat eivät häiritse työntekoa. Mutta annas olla, jos tämän sanoisit työelämässä ääneen, niin kyllä huuto syntyisi. Puhumattakaan, jos lapseton vaatisi parempaa palkkaa tällä perusteella.

Naisten asema työelämässä on huonompi kuin miesten. Mutta paraneeko se sillä, että raskautta ja lapsia käytetään natsikorttina? Saatika sillä, että naiset julkisesti ilmoittavat, että raskaus on mainio keino varmistaa työpaikan säilyminen? Lähinnä tällä varmistetaan se, että työnantaja ei jatkossakaan vapaaehtoisesti palkkaa yhtään hedelmällisyysikää lähelläkään olevaa naista.

Krisse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti